Illustraties

Veel van mijn illustraties heb ik zelf geschilderd met acrylverf op canvas. Vaak laat ik mij inspireren door beroemde schilders.

Voor deze twee tableaus heb ik mij laten inspireren door Corneille, die net als ik erg van vogels hield. Deze twee schilderijtjes vormen een herinnering aan Pino, onze tamme parkiet. Zoals je ziet was Pino blauw en had hij een geel kopje. ’s Morgens, als hij vond dat het tijd was, vloog hij de trap op en landde op ons dekbed, om ons met wat gezellig parkietengeklets te wekken. Hij volgde ons vliegend overal door het huis, trap op, trap af en tot in de douche. Hij genoot van het gezelschap aan tafel en at bijna alles wat wij ook aten. ’s Avonds, als het buiten donker werd en wij de lampen aandeden, klom hij zelf zijn kooi weer in en wachtte geduldig tot ik een blauw laken over de kooi legde. Waarna hij ging slapen.
De kooi bleef open, zodat hij er de volgende morgen zelf weer uit kon.


Dit schilderij heet: De Onpeilbare Zee. Sinds ik als vierjarige een keer bijna verdronk in zee, was ik bang van de golven, van alles wat daar beneden was. Mij kreeg je niet op een boot. Zwemmen kon ik maar met mate. De angst bleef. Op mijn negentiende ontdekte ik het snorkelen. Met een duikbril en lucht via de snorkel kon ik alles onder water zien en verdween een deel van mijn openwatervrees. Kort daarna raadde iemand mij aan het eens met een duikuitrusting te proberen. In Belize haalde ik mijn duikbrevet en ontdekte de prachtige onderwaterwereld. Mijn vrees is vervangen door controle over mijn duikuitrusting en mijn ademhaling. Vervolgens ben ik ontzettend veel van de natuur onder de zeespiegel gaan houden. Dit schilderij toont je de onpeilbare zee, eerst zwart en huiveringwekkend, dan steeds rustiger en uiteindelijk azuurblauw. De mooiste kleur ter wereld.

Coral preservation, Bonaire. Gedurende een week in 2017 mocht ik meehelpen Hertshoornkoraal te kweken en weer uit te zetten op geschikte stukjes rots rond de kust van Bonaire. Zodat de kust beter beschermd wordt, en de kraamkamer van onze aarde (het koraal) een beetje geholpen wordt. Alle kleine beetjes helpen!

Noorwegen is koud in de winter (2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *